2237-Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen “KAFKAS UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERINDE BILIMSEL ARASTIRMA PROJESI HAZIRLAMA EGİTİMİ” adlı etkinlik 17-19 Mayıs 2014 Tarihlerinde Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi tarafından Kafkas Üniversitesi Konuk evinde gerçekleştirildi.

Etkinlik Boyunca Yapılan Aktiviteler

Etkinliğe katılan kursiyerler daha önceden ilgi ve çalışma alanlarına göre gruplara ayrılmış ve bu amaçla program boyunca önceden tasarlanan oturma düzenine göre oturtulmuş ve atölye çalışmaları da aynı şekilde yapılmıştır. Proje koordinatörü tarafından yapılan tanışma programında hem eğiticilerin hem de katılımcıların kendilerini tanıştırmaları istenmiş ve karşılıklı sorulara yer bırakacak şekilde ekibin tanışmaları sağlanmıştır. Bunun dışında program kapsamında ekip bilincini yerleştirmek ve beraber çalışacak grupların üyelerinin kaynaşmalarını sağlamak amacıyla ilk günün sonunda her bir guruba daha önceden hazır getirtilen 3D puzle maketleri oluşturmaları istenmiştir.

Proje Yazımı İle İlgili Temel Teorik Bilgi Sunumları

Alanında uzman ve deneyimli eğitmenler etkinlik programında belirtilen sıraya göre ve aynı zamanda TÜBİTAK tarafından doldurulması gereken proje önerisi formatındaki rasyonel sıra takip edilerek her bir alanın yazımı ile ilgili teorik sunumlar yapmışlardır.

Proje Yazımı İçin Atölye Çalışmaları

Her teorik sunumdan sonra daha önceden belirlenen gruplara önceden hazırlanan konularda proje yazmaları istenmiştir. Her bir proje parçasının renkli kâğıtlarla kodlandığı bu düzende gruplar etkinlik programında detaylanan zaman dilmelerinde projenin kısmalarını yazmış ve her bir kısmın yazılımı sırasında proje eğiticileri aktif olarak mentorlük desteğinde bulunmuşlardır. Ayrıca yazım işlemlerinin tamamlanmasından sonra proje eğiticileri tarafından yazılı metinler panel usulü ile değerlendirmemişlerdir. Bunlara ilaveten TÜBİTAK’a sunulmuş bir projenin tanımlayıcı bilgileri silindikten sonra, bu proje gruplara dağıtılmış ve bir TÜBİTAK paneli modunda değerlendirmeleri istenmiştir. Bu amaçla TÜBİTAK panel değerlendirme sisteminde kullanılan formların çıktıları dağıtılarak kursiyerlerin değerlendirici gözüyle projelere bakması sağlanmıştır.

Sertifika Töreni

Üniversitemiz Rektör yardımcısı sayın Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan'ın da katılımıyla 18 Mayıs 2014 tarihinde akşam yemeği ile beraber sertifika töreni yapılmıştır. Bu törende öncelikle eğitmenlerimize katılımlarından dolayı üniversitemiz adına bir plaket sunulmuş akabinde ise kursiyerlere eğitmenlerimiz tarafından sertifika takdim edilmiştir.