Kafkas Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin 24 Haziran 2011 tarihinde 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi gereği kurulmasıyla beraber bölümümüz açılmış ve yapılandırılmaya devam edilmektedir.

Bölümde 1 profesör, 2 yardımcı doçent ve 2 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Bölümümüz, gıda mühendisliği lisans programı öğrencilerin gıda alanında mesleki gelişimi için etkin bir temel oluşturmaktadır. Verilen eğitim ile yenilikçi, üretken, modern yöntem ve tekniklere sahip, mesleklerini çeşitli pozisyonlarda icra edebilecek ve lisansüstü çalışmalarında kullanabileceği bilgi ile donanan bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Eğitim programımızda matematik, fizik, biyoloji, fiziksel ve kimyasal bilimler ile temel mühendislik konularına ilaveten, mezunlarını güncel mühendislik problemlerine gıda mühendisliği prensiplerini uygulayabilecek şekilde hazırlamak için laboratuvar deneyimlerini de kapsamaktadır. Öğrencilerin sürekli mesleki gelişim değerini bilmeleri ve yaşam boyu öğrenme isteği ve becerisine sahip olmalarına yönelik eğitim sistemi hedeflenmektedir.

Gıda Mühendisliği Bölümü; Gıda Bilimleri Anabilim Dalı ile Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı olmak üzere iki Anabilim Dalından oluşmaktadır.