bursa escort - bursa escort - - escort mersin Mühendislik Mimarlık Fakültesi - Bolumderslericerik Muhendislik
Dersin Adı Dersin Seviyesi Dersin Kodu Dersin Tipi T+U K AKTS
PROSES KONTROL GM-401 Zorunlu 7 2 4

Dersin Tanımı

Ön koşul dersleri
Eğitimin dili Türkçe
Koordinatör
Dersi veren öğretim elemanları
Yardımcı öğretim eleman(lar)ı
Dersin veriliş şekli Yüz-Yüze Eğitim
Dersin amacı
Dersin tanımı Gıda Endüstrisinde proses kontrolünün önemi, proses kontrolü prensiplerine giriş, kontrol hedefleri, bozukluklar ve manipüle edilmiş değişkenlerin tanımları, matematiksel modellemenin temelleri, proses kontrol elemanları, açık ve kapalı döngü sistemlerinin tanımları, aktarım fonksiyonları ve akış şemaları, kontrolörlerin çeşitleri ve seçimi, kontrol şemalarının çeşitleri ve seçimi. Bazı gıda mühendisliği işlemlerinin proses kontrolleri (biyoreaktörler, haşlama, pastörizasyon ve sterilizasyon, kurutma, dondurma, buharlaştırma ve konsantrasyon, pişirme ve ekstrüzyon). Gıda işleme sistemlerinde kalite ve maliyet yönünden kritik işlemlerin saptanması; Gıda işleme sistemlerinde kalite yönünden kritik işlem basamaklarının saptanması

Dersin İçeriği

1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
19-
20-

Dersin öğrenme çıktıları

1-
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-