Bilgisayar ve internet, fert ve toplum hayatını büyük ölçüde etkiliyor. Yirminci yüzyılın ikinci yarısından itibaren insanlık, ışık hızıyla bilgisayar bağımlısı oldu. Artık 'bilgisayar çağı', 'bilgi çağı' ya da 'internet çağı' diye adlandırılan bir zamanda yaşıyoruz. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, genç beyinlerin, kendilerini bilgisayar bilimleri, bilgisayar yazılımı ve donanımı alanlarında geliştirmeleri için eşsiz fırsatlar sunmaktadır.

Öğrenciler, veri yapıları ve algoritma analizleri, işletim sistemleri, programlama dilleri, veri tabanları, bilgisayar ağları ve internet gibi önemli ara konuların temelini teşkil eden Fonksiyonel ve Nesneye Yönelik Programlama ve Algoritma Tasarımı gibi giriş dersleriyle eğitime başlarlar. Ayrıca, kendilerini daha da geliştirmek ve ileride yapacakları çalışmalara temel teşkil etme mahiyetinde Matematik, Fen Bilimleri gibi ilgili dallardan dersler alırlar. Öğrencilerin, dördüncü sınıfta Bölüm derslerinin yanı sıra Elektronik veya Endüstri Mühendisliği Bölümlerinden, alanlarına özel ve ileri derecede konularla ilgili ders seçme imkânı vardır. Ayrıca, hayatta karşılaşabilecekleri türden kapsamlı çalışmalar yapabilecekleri bir bitirme projesi alırlar.