bursa escort bursa escort escort bursa escort bursa
Asya Çetinkaya
Asst. Prof. Asya Çetinkaya
image
Food Engineering
Faculty Of Engineering And Architecture»Associate Dean
Food Engineering» Department Head
4978
There is no content yet

Articles published in international refereed journals

1-Çetinkaya A,Yaman H,Elmalı M, Karadağoğlu G., (2005). Apreliminary Study of Kashar Cheese and Its Organeloptıc Qualites Matured in Bee Wax. Internet Journal of Food Safety V(6)1.

2-Çetinkaya A, Elmalı M, Yaman H, Karadağoğlu G.(2006). Prediction of Consumer Acceptisility of Flavoured Youghurt by Sensory Measure in Turkey. Pakistan Journal of Nutrition. 5(1): 93-96, 2005.

3-Gülmez, M., Güven, A., Çetinkaya, A.,(2001). Kars'ta Tüketime Sunulan Taze ve Salamura Beyaz Peynirlerin Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg. 7(1):55-62.

4-Çetinkaya, A., Güven, A., (2001). Kars İlinde Tüketime Sunulan Çiğ Süt ve Beyaz Peynirlerde Yersinia Türlerinin Araştırılması. Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg. 7(1), s: 135-142.

      5- Buket Kunduhoglu, Ozlem Elcioglu, Yekta Gezginc, Ismail Akyol, Sevil Pilatin, Asya Cetinkaya (2012). Genotypic identification and technological characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional Turkish   Kargi tulum cheese. African Journal of Biotechnology. 11(28), s:7218-7226.

Articles published in national refereed journals

    1-Çetinkaya A, Elmalı M, Karadağoğlu G,Yaman H. (2005). Kars kremalı kurut, Gıda,20 (9); 63-197

    2-Çetinkaya A, Elmalı M, Karadağoğlu G, Yaman H.(2006). Kars Karın Kaymağı. Gıda, 21 (10):62-63.

    3-Çetinkaya A,Yaman H, Elmalı M, Karadağoğlu G., (2006). Kars Gravyer Peyniri. Gıda 22(10):39-40

    4-Yaman, H., Elmalı, M., Karadağoğlu,G., Çetinkaya, A., (2006). Observations of Kefir Grains and Their Structure From Different Geographical Regions: Turkey and Germany. Atatürk Üniversitesi Vet. Bil.Derg. 1(1-2) s:11-15.

    5-Çetinkaya,A., Yaman, H., Elmalı, M., Karadağoğlu, G., (2007). Kars Yöresel Yemeği Bozbaş. Dünya Gıda, Sayı : 2007-3, s: 85-87.

    6-Çetinkaya, A., (2009). Kars Yöresel Yemeği Tandırda Kaz Çekmesi. Dünya Gıda, Sayı 1, s: 91-92.

    7-Kunduhoğlu, B., Çetinkaya, A., Pilatin, S. (2010). Kars Çakmak Peynirinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal Özellikleri. Dünya Gıda,  4, s:73-79.

    8-Çetinkaya, A. (2010). Kafkas Üniversitesi Öğrencilerinin İçme Sütü ve Süt Ürünlerini Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi. Atatürk Üniv. Vet.Bil. Derg. 5(2):73-84.

 

   Papers presented at national scientific meetings and published in the proceedings

   1.Çetinkaya,A. Karın Kaymağı,1.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Cilt 1.15. Van. 2004. (poster)

   2.Çetinkaya, A. Kars Kremalı Kurut, I.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 23-24 Eylül 2004, Van. (poster)

   3.Çetinkaya, A. Kars Gravyer Peyniri, I.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 23-24 Eylül 2004. (poster)

   4.Çetinkaya,A., Elmalı, M., Yaman,H., Karadağoğlu,G. Tandırda Kaz Çekmesi. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29 Mayıs 2009. Van. (poster)

   5. Çetinkaya, A. Artvin Eridik Peyniri. II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29 Mayıs 2009, Van.  (poster)

   6. Aydın,S. Çetinkaya,A., Bayrakçı, E.. Kars İlinde Üretilen İnek Sütlerinin Bazı Kimyasal Özellikleri. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Sempozyumu. 21-22 Ekim 2010, Düzce.(Oral Presentation).

 

Books

    1.“ Yöresel Peynirlerimiz”2005.

BS

Atatürk University - Agricultural Engineering

MS

Kafkas University - Food Hygiene Department-Faculty of Veterinary

PhD

Atatürk University - Food Hygiene Department-Faculty of Veterinary

There is no content yet
  • a_cetinkaya36@hotmail.com
  • 1613
  • DZ04